Els secretaris generals de CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros, van demanar ahir al president Quim Torra que es «recuperi» la mesa de diàleg social, que inclou els sindicats, la patronal, el govern i agents socials, amb «la voluntat» que «el diàleg s'estengui a la pràctica política». Després de la seva reunió amb Torra, ambdós van remarcar la necessitat d'establir un «diàleg permanent», entre catalans i amb l'Estat, i d'arribar a «consensos».

També van demanar «resoldre l'anomalia democràtica» que hi hagi líders independentistes empresonats. A més, els secretaris generals dels sindicats majoritaris van sol·licitar al president que es facin «modificacions» en el pressupost del 2018 per tal que la renda garantida, el pacte nacional per la indústria i l'increment salarial als treballadors públics siguin una «realitat». Pacheco va subratllar que s'han d'arribar a «consensos d'àmplia majoria» i que la «negociació» és un element «fonamental» en la política.

En aquest sentit, els representants d'UGT i de CCOO van assegurar que actualment existeix un «problema polític» entre Catalu-nya i l'Estat que s'ha de «resoldre». Amb tot, van celebrar la «tornada a la normalitat» que ha suposat la formació d'un nou govern a la Generalitat. «És important que tinguem un govern que pugui reactivar l'economia a Catalunya», va dir el secretari general de CCOO.