El Govern ha nomenat aquest dimarts l'anoienca Natàlia Mas secretària d´Acció Exterior i de la Unió Europea, Ismael Peña director general de Participació Ciutadana i la berguedana Montserrat Muñoz directora general de Modernització de l´Administració de Justícia.

Natàlia Mas (Sant Martí de Tous, 1979) és llicenciada en Administració i Direcció d´Empreses per la UPF i en Comerç Internacional per l´Escola Superior de Comerç Internacional (UPF/ESCI), també té un màster en Economia Europea pel College of Europe a Bèlgica i un màster en Política Econòmica a la Universitat de Columbia. Del 2004 al 2014 va treballar com a economista al Banc Central Europeu (BCE) a Frankfurt, especialitzant-se en regulació financera i el 2016 va ser nomenada directora general d´Anàlisi Econòmica al Departament de la Vicepresidència i d´Economia i Hisenda.

Per la seva banda, Montserrat Muñoz (Bagà, 1974) és enginyera superior en informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona i té el títol del Programa de desenvolupament directiu (PDD) a IESE. Des de fa poc més d'un any fins ara, ha format part de la Direcció d´Estratègia i Innovació del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat.

En aquest període ha participat en l'elaboració de l'estratègia i el model organitzatiu del Centre, el desplegament de la nova organització i processos de serveis i operacions i ha iniciat el plantejament del futur model de dades de la Generalitat, pensant en la informació des de la vessant del ciutadà, simplificant-la i fent-la més accessible i universal i prenent com a referència els models dels departaments que són pioners en aquest enfocament. Actualment, Muñoz treballa en com aproximar la innovació al dia a dia del centre i de l'administració.

Ismael Peña (Mataró, 1973) és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, especialitat en Economia Aplicada i Hisenda Pública (UAB) i Doctor en Societat de la Informació i del Coneixement (UOC). També té un màster en Ecoauditories i Planificació Empresarial del Medi Ambient (IEE) i un postgrau en Gestió del Coneixement (UOC).

Fins a l´actualitat, i des de desembre de 2005, ha estat professor i investigador als Estudis de Dret i Ciència Política de la Universitat Oberta de Catalunya. És l´investigador principal del grup de recerca consolidat Open Evidence Research (sobre ciències socials i impacte tecnològic) i, des de 2014, és també 'fellow' director d´innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill. Amb anterioritat, i durant cinc anys, va ser director del Programa de Cooperació al Desenvolupament de la UOC centrat en el voluntariat virtual i l´aprenentatge en línia solidari.