El Celler de Can Roca torna a ocupar la segona posició de la llista dels 50 millors restaurants del món de la revista Restaurant. Només l'ha superat l'Osteria Francescana de Mòdena, que aconsegueix el número 1 per segona vegada. El número 3 l'han ocupat els francesos Mirazur i al 4 hi apareixen els nord-americans Eleven Madison Park, número 1 de l'any passat. La cerimònia de lliurament de guardons de la revista Restaurant es va celebrar ahir a la nit a a Bilbao.

D'aquesta manera, els Roca han pujat del lloc número 3 de l'última edició al 2. Des del 2009, el Celler de Can Roca de Girona és entre els 5 primers llocs i, des del 2011 havia alternat la primera i la segona posició, que ara recupera. El 2017, l'establiment dels germans Roca va ocupar per primer cop la tercera posició.

L'altra sorpresa de la nit la va donar ahir el Disfrutar, que ha experimentat l'ascens més destacat entre els restaurants catalans perquè ha pujat del lloc 55 al 18. A més, va obtenir el premi a la més alta nova entrada dins la llista dels 50 millors restaurants del món de la revista Restaurant. L'any passat aquest mateix establiment ja va rebre el premi a la millor nova entrada a la llista dels 100 millors.

El Tickets d'Albert Adrià ha baixat de la posició 25 a la 32, però el cuiner barceloní apareix també al número 95 dels 100 millors restaurants del món amb una altra aventura que dirigeix, l'Enigma.

Entre els 50 millors restaurants del món n'apareixen quatre de bascos, el Mugaritz de Sant Sebastià, al lloc número 9; l'Asador Etxebarri, al 10; l'Arzak, de Juan Mari Arzak, que ocupa el lloc 31, i l'Azurmendi, a Larrabetzu, que apareix al lloc 43 i que també ha guanyat el premi al Restaurant Sostenible.