El presidente dels Estats Units, Donald Trump, va signar ahir una ordre executiva que permet acabar amb la separació dels infants en interceptar famílies de migrants a la frontera.

El president de la Cambra de Representants, el republicà Paul Ryan, ja havia anunciat ahir que l'òrgan legislatiu votarà dijous una proposta que, en el cas de dur-se a terme, posaria fi a la pràctica de separar les famílies que creuen la frontera de manera il·legal.

Trump ha defensat els últims dies aquesta polèmica mesura i ha responsabilitzat els demòcrates de la paràlisi del Congrés per aprovar una reforma migratòria. Ahir va reiterar a Twitter que els Estats Units tenen «les pitjors i més febles lleis del món» i «els demòcrates no fan res per canviar-les». «Volen fronteres obertes, cosa que encoratja una horrible delinqüència. Els republicans volen seguretat. Estic treballant en alguna cosa», va avançar en un altre missatge. Ahir mateix, Donald Trump havia confirmat que firmaria «una cosa que serà preventiva».