La consellera de Salut, la igualadina Alba Vergés, va demanar ahir al Govern espanyol que retiri el recurs contra la llei d'accés universal a la salut, que blinda l'assistència sanitària per a tots els ciutadans. La llei va ser aprovada, ara fa un any, per gairebé la majora dels grups parlamentaris, amb l'excepció del vot en contra del Partit Popular i l'abstenció de Ciutadans, però el Tribunal Constitucional la va tombar després que l'Executiu espanyol hi presentés un recurs.

En aquest sentit, i en una interpel·lació al grup de Ciutadans al Parlament, la consellera els va preguntar: «Quan temps creuen, vostès, que ha d'esperar una persona que no té la sort de tenir els papers en regla, que potser no té casa, i que vostès els deixarien fora del sistema sanitari?».

Durant la seva intervenció, la titular de Salut va afirmar que «lluitem per un sistema sanitari universal i que això és lluitar pel dret a la salut de les persones». A més, va posar en valor el model sanitari català, assenyalant que «és un model públic i universal, una característica i un pilar bàsic del nostre sistema sanitari».

D'altra banda, la consellera igualadina també va parlar de les llistes d'espera. Així, la titular de Salut, Alba Vergés, va ressaltar el pla de xoc per reduir-les i es va comprometre a seguir treballant per millorar els resultats obtinguts. Finalment, va destacar la publicació mensual de les llistes, com a exemple d'esforç del departament de Salut en matèria de transparència.