Centenars de dones es van concentrar ahir a la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona per expressar el seu rebuig respecte a la decisió judicial de deixar en llibertat amb fiança els integrants de La Manada.

A les vuit del vespre la concentració es va desconvocar oficialment. Entre les 500 persones que hi van assistir hi havia moltes noies adolescents. El col·lectiu Novembre Feminista de Ca la Dona va reclamar en una pancarta que «davant la injustícia patriarcal, autodefensa feminista» i va denunciar que «cal canviar aquesta justícia que no defensa mai els interessos de les dones».

Algunes de les manifestants van exhibir cartells amb lemes com «La Manada en llibertat? Immoral!», «Ens volem lliures» i van cridar «ja n'hi ha prou d'impunitat per als violadors» i «no és justícia, és abús». Aquesta concentració es va sumar a les que hi va haver arreu de l'Estat, com ara al País Basc o Navarra, on milers de persones van sortir al carrer.

La consellera de Justícia, Ester Capella, va afirmar que la decisió mostra «com el masclisme perdura i com la seguretat de les dones és inexistent», i el president del Parlament, Roger Torrent, es va pronunciar en la mateixa línia: «Persones innocents sense judici a la presó i agressors sexuals condemnats en llibertat». La CUP ha demanat a través d'un comunicat «organitzar la ràbia» i recuperar «l'esperit de la vaga del 8-M».