Un estudi internacional en el qual han participat diversos investigadors espanyols ha descobert la base genètica comuna de molts trastorns psiquiàtrics, com l'esquizofrènia, l'autisme, el trastorn bipolar, la depressió i el dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH).

La investigació, que publica la revista Science i en la qual han participat mig miler d'investigadors, ha analitzat milions de variants genètiques a més de 800.000 persones d'arreu del món, entre pacients i voluntaris sans, que podrien ser factors de risc en 25 trastorns neurològics i psiquiàtrics. L'estudi també ha revelat que algunes patologies neurològiques com l'epilèpsia, l'ictus, l'esclerosi múltiple, el Parkinson i l'Alzheimer tenen perfils genètics molt diferenciats entre ells i també dels trastorns psiquiàtrics.

En aquesta investigació, la més extensa i ambiciosa sobre factors genètics compartits en patologies del cervell, han participat els professors de la Facultat de Biologia de la UB Bru Cormand i Raquel Rabionet, que també treballen a l'Institut de Biomedicina de la UB (IBUB), i diversos investigadors de l'Hospital Vall d'Hebron.