L'ONG Proactiva Open Arms va informar ahir que els guardacostes italians han rebutjat la seva ajuda per rescatar un miler de persones «a la deriva i sense armilles» d'aigües de la Mediterrània, segons va fer saber el seu fundador, Òscar Camps.

«Poc abans de 3/4 d'1 del migdia comuniquem amb l'MRCC (Centre de Coordinació de Rescat Marítim) de Roma per atendre les seves set trucades generals per rescatar en aigües internacionals 1.000 persones a la deriva i sense armilles. La seva resposta: 'No necessitem la vostra ajuda'», va lamentar Camps. «L'MRCC de Roma trasllada tots els casos en aigües internacionals als guardacostes libis. Estem a punt de presenciar la devolució massiva més gran en calent de la història de la Mediterrània, serà per la força i contra la seva voluntat», va afegir el fundador de l'ONG.

Camps, a través del seu compte de Twitter, també va denunciar que les autoritats italianes i malteses estan dificultant la tasca de diverses ONG, com la seva o de Pilots voluntaris, l'avioneta privada que sobrevolava la mar localitzant barques extraviades.