La defensa de Carles Puigdemont va demanar ahir al tribunal superior d'Schleswig-Holstein que es «rebutgi» el seu procés d'extradició. Segons va avançar el diari Ara i va confirmar l'ACN, els advocats del líder de JxCat van presentar el seu escrit responent la petició d'extradició de la fiscalia alemanya abans de la mitjanit, quan acaba el termini per a fer-ho.

El ministeri públic del país germànic va demanar al tribunal l'1 de juny que s'executi l'euroordre del jutge Llarena per rebel·lió i malversació de fons públics. Fonts de la defensa de l'expresident de la Generalitat van afirmar ahir que el tribunal d'Schleswig-Holstein no té límit de temps per prendre la decisió final sobre l'extradició, però calculen que ho farà no més tard de «mitjan de juliol».

Denúncia de Junqueras al TS

L'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu van den Eynde, va denunciar al Suprem les «incongruències i irregularitats» de la investigació perquè els primers testimonis s'han citat quan la instrucció està a punt d'acabar. «Això demostra que tota la instrucció està basada en prejudicis», va afirmar.

Ahir van declarar davant de Llarena -a proposta de Van den Eynde- la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, el director d'El Punt Avui, Xevi Xirgu, i responsables d'Unipost i d'empreses de publicitat. Tots ells ja havien declarat davant del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona. Segons el lletrat, el seu testimoni demostra que «no hi van haver despeses» vinculades al referèndum.