El Jutjat d'Instrucció número 9 de València ha coordinat avui una operació contra la corrupció en la qual ha estat detingut el president de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez (PSPV-PSOE), i dues persones més, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La causa es va obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics el maig 2018 després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València.

En concret, s'investiguen irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció a Divalterra, antiga Imelsa, l'any 2015. Les diligències estan, hores d'ara, sota secret de sumari, detalla l'alt tribunal valencià.

L'actuació s'emmarca en l'anomenada "operació Alqueria", en què agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) han practicat avui registres a la Diputació de València, en les dues seus de les que disposa l'Ajuntament d'Ontinyent , ia la seu social de Divalterra (antiga Imelsa), les instal·lacions estan sent registrades des de primera hora pels investigadors.

El magistrat instructor ha autoritzat també l'entrada i registre en diversos habitatges particulars: la del president de la Diputació i les d'altres investigats.

En el dispositiu, que s'ha activat a les 07.30 del matí amb registres simultanis en les diferents seus i habitatges, han participat, a més dels agents de la UDEF central desplaçats des de Madrid, efectius de la Unitat Central de Ciberdelinqüència i de la Prefectura superior de València