El Tribunal Suprem d'Estats Units ha avalat el decret del president del país, Donald Trump, que limita les arribades de persones procedents de països de majoria musulmana, en una de les més grans victòries judicials de l'actual administració federal.

Per cinc vots a quatre -la majoria conservadora ha inclinat la balança-, els magistrats del Suprem han resolt la batalla judicial que s'estava lliurant des de l'any passat contra el veto migratori aprovat per Trump, l'última versió del qual va ser coneguda el setembre de 2017. Els jutges al·leguen que els demandants no han pogut demostrar que la prohibició viola les lleis migratòries d'EUA o la primera esmena de la Constitució, que prohibeix al Govern afavorir una religió per sobre les altres, segons informen els mitjans nord-americans. La sentència, per tant, permet que el veto segueixi en vigor i obre la porta al fet que Trump hi pugui incorporar més països.

El mandatari sempre ha defensat la necessitat d'aquest tipus de mesures per garantir la seguretat i combatre el terrorisme, en contra del criteri de les organitzacions defensores dels Drets Humans.