El PSOE va confirmar ahir la intenció del Govern de treure el fèretre de Francisco Franco del Valle de los Caídos «de manera imminent» per traslladar-lo a un altre lloc, ja que el monument ha de quedar reservat a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura.

Aquestes «són les intencions del Govern i el més aviat possible, de manera imminent, es farà», primer per complir amb la Llei de Memòria i segon, per les resolucions aprovades pel Congrés dels Diputats, va afirmar la portaveu parlamentària del PSOE i número dos del partit, Adriana Lastra.

En una recent entrevista al diari El País, el president del Govern, Pedro Sánchez, va parlar dels desitjos de l'Executiu de traslladar les restes de Franco de manera immediata. Aquest dimecres, Sánchez, en conversa informal amb periodistes al Congrés, els avançava que el trasllat els enxamparia segur treballant. El president responia així a una pregunta sobre si el trasllat de les restes de Franco tindria lloc abans de l'agost.

A l'entorn del president no es descarta que es pogués procedir a l'exhumació aquest mateix mes de juliol. De moment, el Govern «està estudiant totes les fórmules jurídiques per dur a terme la voluntat» reiterada del president.