Vilablareix, Salt o Aiguaviva viuen aquesta tarda concentracions per denunciar la presencia del rei Felip VI a les comarques gironines. Un cordó policial els barra el pas cap al camí que porta al Mas Marroch, on aquest vespre se celebrarà la gala d'entrega dels Premis Princesa de Girona.

Al polígon d'Aiguaviva, molt a prop de Mas Marroch, una quarantena de persones ha respost a la crida de la formació VOX , partidaris de la presència dels monarques. També allà hi han arribat manifestants convocats pels Comitès de Defensa de la República.

A l'inici de les protestes una de les manifestants han començat a pintar amb vermell els llaços grocs que hi ha a diferents punts de la carretera i la resta de manifestants contraris l'han increpat.

Agents dels Mossos han intervingut i han fixat un cordó de seguretat a l'entorn dels independentistes per evitar enfrontaments. Tot i que els Mossos han tallat la carretera que condueix a Vilablareix, fa pocs minuts els manifestants d'un i altre bàndol s'han situat una mica més endavant per tallar-la també.

Alguns dels concentrats contraris a la presència de Felip VI han cremat fotos del monarca. Els CDR han convocat una altra protesta a l'aparcament de l'Espai Gironès de Salt amb una seixantena de persones. Els Mossos han encerclat als manifestants i els han empentat quan intentaven trencar el cordó i tallar la carretera.