El 9,7 que ha obtingut a la selectivitat l'ha convertida en l'estudiant de la Catalunya Central amb la millor nota i pot accedir a la car-rera universitària que vulgui. Un privilegi reservat als millors estudiants. Judit Farré, que ha acabat el batxillerat sanitari a l'institut Lacetània de Manresa, estudiarà Ciències Biomèdiques a la Universitat Autònoma de Barcelona el curs que ve, i no descarta, si té temps, començar Traducció i Interpretació el segon any.

La mitjana de la nota de la selectivitat i la de batxillerat li ha donat un 9,88 de nota d'accés. Com has aconseguit aquest resultat a la prova d'accés?

Bàsicament m'he organitzat bastant bé. Calculava totes les matèries i les lliçons que m'havia de preparar cada setmana. La clau és l'organització. Pensava que seria més difícil estudiar perquè tenia la sensació que no recordaria la matèria que havíem fet al principi de curs, però al final no va ser tan complicat recordar-ho i les classes preparatòries que vam fer a l'institut també em van ajudar molt.

Dius que no et va resultar complicat. Et va resultar fàcil estudiar-ho tot?

No, tampoc no va ser fàcil. Però al principi tenia la sensació que seria més complicat repassar les matèries que feia mesos que havíem estudiat. A més, durant el període que va entre el final de curs i el començament de la selectivitat és feixuc i cansat estudiar, i per això costa més.

Així la clau és ser organitzat.

Sí. Estudio amb temps i no m'agrada anar a última hora. Aquesta ha estat una actitud que he mantingut al llarg del curs i que també he aplicat durant la selectivitat. Tot i això, també hi ha nervis, i la nit abans de començar les proves vaig dormir malament.

Què és el que et va costar més? Tot i que és clar que amb aquesta nota vas encertar totes les respostes.

Una pregunta que va ser polèmica de castellà sobre els graus de l'adjectiu i història. Ha estat el primer any que història ha entrat en el batxillerat sanitari, i com que em van millor les assignatures que no s'han de memoritzar, a història li vaig haver de dedicar molt de temps.

Estudiaràs Ciències Biomèdiques. A què et vols dedicar?

Aquesta carrera seria un equivalent a medicina, i quan acabi m'agradaria dedicar-me a la investigació en laboratoris, però com que és una carrera àmplia, ja veurem cap on m'encamino.

A més, t'agraden els idiomes. Domines a la perfecció l'anglès, estudies alemany, estàs aprenent pel teu compte coreà i vols començar francès. També t'agraden les carreres de lletres?

La meva intenció és començar Traducció i Interpretació el segon any si em puc organitzar bé els estudis. Però ja veurem si és possible. Tot i que no m'agradava la literatura a batxillerat, sí que m'agrada molt llegir i escriure, i aprendre idiomes. Al llarg del curs aprenia coreà amb una aplicació perquè m'agraden les llengües asiàtiques i m'he comprat un llibre per a aquest estiu. I m'agradaria continuar estudiant alemany.