Dofins, rorquals i catxalots, alguns dels cetacis que habiten al Mediterrani, tindran una àrea marítima protegida de 46.000 quilòmetres quadrats entre Llevant, Catalunya i les Illes Balears, en la qual estaran fora de perill de sorolls marins i de noves prospeccions d'explotació petroliera.

El Consell de Ministres va aprovar ahir un Reial Decret, a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica, pel qual es declara Àrea Marina Protegida(AMP) el corredor de migració de cetacis del Mediterrani.

També va aprovar un règim de protecció preventiva per a la seva inclusió a la Llista de zones especialment protegides d'Importància per al Mediter-rani, en el marc del Conveni per a la protecció del mar Mediterrani contra la contaminació.

L'objectiu és «protegir dels efectes que s'associen al soroll submarí» la gran diversitat d'espècies de cetacis i tortugues marines que fan servir la zona com a pas migratori cap a les seves àrees de cria i alimentació. Per tant, per garantir la conservació de la fauna marina, el Decret prohibirà diversos sistemes destinats a la investigació geològica subterrània.