n ERC va anunciar ahir que trenca tota la seva relació amb l'actor Juanjo Puigcorbé, regidor del seu grup a l'Ajuntament i a la Diputació de Barcelona, i li va exigir que cessi tots els seus càrrecs després de conèixer-se un informe que l'acusa d'actituds de «supèrbia i menyspreu» cap a funcionaris de la institució provincial.

L'actor havia anunciat el dia 8 de juny en un concís comunicat que dimitia com a regidor i com a diputat provincial «per motius personals», encara que fonts d'ERC van reconèixer a Efe que el cessament havia estat sol·licitat pel partit en tenir coneixement d'aquest informe intern. Malgrat que havia anunciat la seva dimissió, l'actor va comunicar ahir la seva renúncia en filtrar-se la informació amb les acusacions, que va negar, adduint que es tracta d'«acusacions anònimes» recollides en «un informe que encara no està acabat».

L'informe en qüestió l'ha fet una empresa externa a la Diputació i recull «la situació psicosocial de l'àrea de gerència de serveis de cultura» de la Diputació, de la qual Puigcorbé era el responsable polític.

El president de la Diputació de Barcelona, l'igualadí Marc Castells, que va prendre possessió ahir, va anunciar que demanarà una investigació per la filtració de l'informe sobre Puigcorbé.