L'estat de les platges de Catalunya en temps real. Aquesta és la informació que pots consultar en aquesta pàgina, amb dades de les cales de Barcelona, la Costa Brava, la Costa Daurada i tot el litoral català, facilitades per l'àrea de Protecció Civil de la Generalitat.

Desplaça't pel mapa interactiu que tens a continuació i coneix al moment quina bandera oneja a cada platja, el temps que hi fa i l'estat de l'aigua. A més de l'estat de les platges també tens accés als serveis de què disposa cada cala (dutxes, fonts, aparcament, WC). Si t'interessa la previsió del temps, pots consultar el nostre canal. I un altre servei en temps real que et pot ser útil és el de l'estat del trànsit.

L'estat de les platges, en temps real

El visor de l'estat de les platges és una eina útil per localitzar-les i conèixer com arribar-hi.

El significat de les banderes de la platja: què vol dir cada color?

  • Bandera verda: prohibit banyar-se. El més habitual és que la bandera de la platja sigui verda. Les condicions per banyar-se són bones, el mar està tranquil, l'onatge és suau, no hi ha brutícia a l'aigua ni s'ha detectat la presència de meduses o altres animals..
  • Bandera groga: precaució. Amb bandera groga, el bany està permès a la platja, però cal anar amb compte. I és que l'onatge pot ser de més d'un metre i mig, hi poden haver corrents una mica forts, l'aigua pot estar bruta o presentar taques, la sorra pot estar en mal estat, hi ha meduses a l'aigua o la meteorologia no és bona.
  • Bandera vermella: prohibit banyar-se. Si la bandera que oneja és vermella, el bany no està permès en aquella platja. Els motius són diversos: hi ha onades de més de dos metres que suposen un perill per als banyistes; hi ha corrents forts que poden arrossegar els qui entrin a l'aigua; el mar està molt agitat; la meteorologia és adversa; l'aigua o la sorra estan contaminades; o s'ha detectat la presència d'animals marins perillosos o lesius.

Les 20 millors platges de Catalunya

El Principat té un munt de platges. Però quines són les millors? A continuació llistem les platges més boniques i les que tenen un entorn més privilegiat del litoral català.

  1. Cala Montjoi - Roses
  2. Platja de Sant Pere Pescador - Sant Pere Pescador
  3. Cala Montgó - L'Escala
  4. Cala d'Aiguablava - Begur
  5. Platja del Port-Bo - Calella de Palafrugell
  6. Cala Estreta - Palamós
  7. Platja de Castell - Palamós
  8. Platja de Torre Valentina - Calonge
  9. Platja de Vallpresona - Santa Cristina d'Aro
  10. Platja de la Boadella - Lloret de Mar
  11. Platja dels Muntanyans - Torredembarra
  12. Platja de la Pixerota - Mont-roig del Camp
  13. Cala de Tamarit - Altafulla
  14. Cala de la Roca Plana - Tarragona
  15. Cala Crancs - Salou
  16. Cala Romana - Tarragona
  17. Platja de La Pineda - Vila-seca
  18. Platja de la Llosa - Cambrils
  19. Cala Justell - L'Hospitalet de l'Infant
  20. Platja de l'Almadrava - L'Hospitalet de l'Infant

En el següent article t'expliquem els motius perquè hem seleccionat aquestes cales com les 20 millors platges de Catalunya. En aquests altres articles pots trobar tota la informació sobre el nudisme a la Costa Brava, 10 platges per gaudir amb el teu gos i propostes per anar a la platja amb els nens.