Uns cent migrants van perdre la vida -entre ells els tres nens de la foto- davant de les costes de Líbia després que el vaixell en què viatjaven i amb el qual suposadament intentaven arribar a les costes del sud d'Europa naufragués.

El director de l'ONG catalana Pro Activa Open Arms, Òscar Camps, va denunciar que Itàlia no va comptar amb els vaixells de salvament d'aquesta entitat per ajudar el centenar d'immigrants que finalment van perdre la vida en aquest naufragi, malgrat que les naus estaven «a poques milles». Camps va assegurar que la situació és «una vergonya» i «indignant».

En el que va de 2018, almenys 972 migrants i refugiats s'han ofegat al Mediterrani, amb 635 víctimes només en la ruta cap a Itàlia. A més, altres 292 persones han mort intentant arribar a les costes espanyoles, segons les estadístiques de la OIM.

En total, el nombre d'arribades ronda ja les 45.000, també en aquest cas amb Itàlia com el primer país de la llista. Espanya figura en segona posició després de superar a Grècia en registrar unes 15.000 arribades.

Un centenar de morts en un nou naufragi davant les costes de Líbia

Un centenar de morts en un nou naufragi davant les costes de Líbia

Metges Sense Fronteres (MSF) ha lamentat a Twitter la mort de "almenys cent persones vulnerables" i ha advertit que "destruir la capacitat de recerca i rescat de les ONG en el Mediterrani només portarà a més morts innecessària en el mar". "El cost de vides humanes és atroç", ha reblat l'ONG.