El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que instrueix la causa contra el procés independentista a Catalunya, ha mantingut aquest divendres després de rebre les peticions de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i de l'exconseller Raül Romeva de ser traslladats a presons catalanes que sigui Institucions Penitenciàries, dependent del Ministeri de l'Interior, qui decideixi sobre aquest possible acostament.

En una providència a la qual ha tingut accés Europa Press, el magistrat torna a dir que «no existeix una raó processal que condueixi a la custòdia dels processaments a cap centre penitenciari concret, i la decisió està subjecta als criteris penitenciaris que la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries consideri d'aplicació».

Això mateix va argumentar en una altra providència amb data d'aquest dijous pel que fa a les peticions que van fer les defenses de Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. De la mateixa manera que aquests processaments, Junqueras i Romeva van sol·licitar el seu trasllat a un altre centre penitenciari a Catalunya «per raons de vinculació familiar».

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena contesta així al director del centre penitenciari d'Estremera, que seguint la mateixa pauta que els responsables de les presons de Soto del Real -on hi ha els Jordis- i d'Alcalá Meco -on es troba l'exconsellera i l'expresidenta del Parlament-, van preguntar si hi ha o no cap tipus d'inconvenient per procedir al trasllat dels presos.