La portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha anunciat que el trasllat dels líders independentistes presos a presons catalanes «ja està obert», en haver conclòs el jutge Pablo Llarena les diligències del cas al Tribunal Suprem i complir-se els requisits exigits.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá ha especificat els dos requisits marcats: que la persona presa sol·liciti el trasllat i que hi hagi un informe d'Institucions Penitenciàries que confirmi el seu arrelament al lloc al qual vol ser traslladat.

Sembla que els dos requisits s'han complert, per tant, el trasllat ja està obert», ha afegit la portaveu, sense poder precisar dates concretes ni l'ordre en el qual s'efectuarà.

El Govern central ha decidit fer el pas després que el Tribunal Suprem confirmés dimecres passat el processament dels 25 investigats en la causa del procés, tretze d'ells per rebel·lió.

El ministeri, a través d'Institucions Penitenciàries, va preguntar a Llarena si ja havia conclòs la instrucció i el jutge, a través, de moment, de dues providències, va respondre que «no existeix raó processal que condueixi a la custòdia dels processats en cap centre penitenciari concret».