El portaveu adjunt del grup parlamentari de JxCat, Eduard Pujol, ha volgut donar la rèplica a la carta d'Oriol Junqueras que ahir es va llegir a la Conferència Nacional d'ERC on repartia crítiques i demanava "menys soroll i més eficiència" als socis independentistes. "Nosaltres no ens hem mogut, estem on érem. Aquest és l'atribut que ens dona més força a JxCat", ha assegurat Pujol des la Diada Castellera de Terrassa. "Som els més valents, els del sentit comú i els de la centralitat", ha volgut recordar el portaveu de JxCat, que no s'ha pronunciat sobre el paper que s'atribueix el líder d'ERC de "salvador de l'1-O".

"El nostre discurs és en positiu i passa per no discutir amb ningú. El que cal ara és obrir els braços i incloure tots aquells que saben que la prosperitat de Catalunya passa per fer República", ha insistit Pujol, que no ha desaprofitat l'ocasió per respondre al ministre Borrell -que en una entrevista parla de "desmuntar les falsedats del procés"- i demanar-li que aclareixi "si és un ministre socialista del govern de Sánchez o un ministre de Societat Civil Catalana".

El portaveu de JxCat també ha posat deures al nou executiu espanyol i li ha recomanat que visualitzi el documental del 20-S abans de la reunió amb Torra el proper 9 de juliol. "Estaria molt bé que anessin al web de TV3 i es descarreguessin el reportatge, que té molt de periodisme i poc de propaganda", ha assegurat Pujol.

"Si el miren amb atenció segur que serà molt més fàcil trobar una solució a partir del 9 de juliol", ha reflexionat en veu alta el portaveu adjunt del grup parlamentari de JxCat. Pujol ha criticat igualment les declaracions a 'La Vanguardia' del ministre de Foment, José Luis Ábalos, que considera que "invertir a Catalunya ajudarà a l'entesa" amb la resta d'Espanya.

"Ábalos torna a caure en els vells errors de pensar que amb almoina i un anunci de pluja de milions com va fer Rajoy ens acontentarem i engrescarem", ha replicat el portaveu de JxCat. "El futur de Catalunya no passa per almoines sinó per la llibertat, la democràcia i el civisme", ha sentenciat Pujol.

"I Sánchez hauria de ser valent també i el que ha de fer no és prometre una pluja de milions sinó una pluja de democràcia en forma d'urnes", ha puntualitzat el portaveu de JxCat, que ha finalitzat recordant les figures de Lluís Puig i Josep Rull en plena Festa Major de Terrassa. "Avui aquí són dues absències molt notables i sentides", ha reconegut Pujol, que ha insistit una vegada més que tot el que no sigui l'alliberament dels presos i el retorn dels exiliats "és una mera operació de màrqueting".

"Els camins del mig i terceres vies en aquest cas son només un intent de maquillar i endolcir una situació que no en té res de dolça", ha conclòs el portaveu adjunt del grup parlamentari de JxCat.