El portaveu de PP al Congrés, Rafael Hernando, troba "enormement xocant" que, just quan ERC anunciava davant el ple que no recolzaria la llista de candidats al Consell d'Administració de RTVE pactada pel PSOE, el Govern central anunciés el trasllat de presos independentistes a Catalunya.

Al final de la sessió plenària de la cambra baixa en la qual s'han votat els membres del Consell de RTVE, Hernando s'ha preguntat si aquesta coincidència respondrà a una "acció premeditada" i hi ha atribuït a "concessions" de Sánchez als independentistes.

En qualsevol cas, el portaveu entén que sí que demostra que el Govern "ha d'estar permanentment fent concessions" bé als "populistes" de Podem, la setmana passada, negociant el candidat a presidir RTVE, o a ERC, avui mateix, en anunciar el trasllat a Catalunya dels sis presos preventius del procés.

Perquè, ha remarcat, l'autorització s'ha conegut "en el mateix instant" en què el portaveu d'ERC, Joan Tardà, anunciava que no estava disposat a donar suport al decret de convalidació de la renovació de RTVE, "si demà la vicepresidenta no és capaç de formular un discurs que a ells els plagui", segons Hernando.