n Les autoritats de Tailàndia van assegurar ahir que els equips de rescat no correran «cap risc» a l'hora de rescatar els dotze membres d'un equip de futbol amateur, tots ells menors d'edat, i el seu entrenador, que es troben atrapats en una cova al nord del país i podrien passar mesos dins de la gruta si no aprenen a bussejar per poder sortir. Els equips de rescat estan ensenyar de nedar i de bussejar els joves contra rellotge. «No ens afanyarem per treure els nois de la cova», va manifestar Narongsak Osoththanakorn, governador de la província de Chiang Rai, on es troba la gruta. «El que tingui un menor risc de sortir serà el primer d'abandonar la cova», va continuar.

Els equips de rescat, que estan traçant un pla per treure el grup de la cova, van lliurar aliments, aigua i material sanitari als membres de l'equip, que ja fa deu dies que hi són atrapats, segons ha informat la cadena de notícies BBC.

«Els hi hem donat aliments fàcils de digerir i rics en energia, vitamines i minerals, sempre sota la supervisió d'un metge», va explicar el cap de les forces especials de la Marina de Tailàndia.