El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) va alertar ahir de l'arribada, a partir de dilluns que ve dia 9, de la primera onada de calor d'aquest estiu, amb la qual es dispararan els termòmetres fins als 40 graus a l'interior, en un episodi que es prolongarà fins a dijous dia 12.

Segons va informar ahir el Meteocat, els models meteorològics preveuen l'arribada d'una massa d'aire molt càlid que s'acostarà a Catalunya procedent del nord d'Àfrica i abraçarà bona part de la Península Ibèrica.

Així, les previsions assenyalen que serà a partir de dissabte d'aquesta setmana quan s'iniciarà una progressiva pujada de la temperatura a Catalunya que tocarà sostre a mitjan la setmana que ve.

Segons assenyalen els meteoròlegs, l'augment de la temperatura s'iniciarà durant el cap de setmana, i assolirà el seu màxim dimarts i dimecres.

La predicció del Meteocat indica que es poden arribar a valors de temperatura màxima d'entre 35 i 40ºC a les comarques de l'interior, encara que localment es pot superar aquest llindar, mentre que al litoral les temperatures màximes oscil·laran entre els 30 i els 35 graus.

Els models meteorològics a mitjà termini auguren que a partir de dijous de la setmana que ve, el dia 12 de juliol, s'iniciaria un descens i els valors de temperatura tornarien a acostar-se a la mitjana habitual, tot i que encara estarien lleugerament per damunt dels normals per a aquesta l'època de l'any.