46 persones van morir ahir i 48 estaven desaparegudes al Japó per les pluges torrencials que castiguen la part central i sud-occidental del país, segons l'últim balanç de les autoritats corresponents, a les 19.00 hora local d'ahir (12.00 hora catalana) i recollit per la cadena de televisió pública NHK.

A la província d'Hiroshima, la més afectada, va confirmar-se la mort d'almenys 22 persones i hi ha 23 desapareguts, segons va informar la cadena NHK. A la prefectura d'Ehime són 18 els morts i 9 els desapareguts. També hi ha morts a Okayama, Hyogo, Kyoto, Shiga i Fukuoka.

Més de 4,7 milions de persones van rebre l'avís d'evacuació de les seves llars, mentre l'Agència Meteorològica del Japó mantenia les advertències meteorològiques especials en quatre prefectures de l'oest de l'illa més gran del Japó, Honshu, i va instar a la vigilància contra esllavissades de terra, rius creixents i forts vents enmig de pluges d'abast «històric». El president, Shinzo Abe, va qualificar la situació de «molt greu».