Uns 150 membres d'Estat Islàmic van morir ahir en una ofensiva de forces governamentals afganeses, amb el suport d'efectius estrangers, sobre la base dels gihadistes a la localitat de Gorgori, a la província de Nangarhar, a l'est de l'Afganistan.

L'ofensiva sobre Gorgori va començar fa deu dies, va explicar ahir un portaveu de les forces especials de l'Exèrcit afganès identificat com a Mujtaba en declaracions a la cadena de televisió afganesa Tolo News. «Tenien campaments d'entrenaments. Aquí van decapitar vuit membres de la força de fronteres. Encara podria haver-hi mines», va explicar Mujtaba.

Des d'allà, els milicians preparaven atemptats contra Kabul o altres llocs del país. L'operació encara continua oberta, va apuntar una altra font. «Queden encara tres o quatre pobles que no han estat alliberats dd'Estat Islàmic i un important nombre de combatents han fugit cap a altres punts de la Línia Durand», la frontera afganopakistanesa, va indicar un responsable policial, Sardar.

L'ofensiva va tenir el suport aeri d'efectius estrangers. Un general nord-americà, John Brennan, que és responsable de la missió de formació de Suport Decidit a l'est del país, va destacar que des d'allà els ter-roristes «planejaven i perpetraven atemptats a Kabul i Jalalabad».

D'altra banda, l'Iran va anunciar ahir que ha executat vuit ter-roristes d'Estat Islàmic implicats en els atemptats del juny de l'any passat a la capital del país.