Quatre nois han estat rescatats a mitja tarda de la cova del nord de Tailàndia on dotze menors i un adult han estat més de dues setmanes atrapats, segons han informat fonts oficials citades per mitjans locals.

Es tracta dels primers menors que surten de la caverna, d'acord amb el pla anunciat en iniciar aquest matí l'operació de salvament, que contemplava acompanyar i anar traient una a una a les tretze persones que romanien tancades.

Els seus familiars no podran visitar-los durant les primeres 24 hores. Les visites familiars es permetran només després que es completin els seus revisions mèdiques a 48 hores.

En bon estat de salut

La salut dels nens rescatats a la cova de Chiang Rai és "perfecta", segons ha informat en roda de premsa el governador de la província, Narongsak Osottanakorn, qui ha ratificat que quatre dels dotze nens ja estan de camí a l'hospital.

El governador, cap també de la missió de rescat, ha confirmat "quatre dels 12 nens han arribat ja a l'Hospital de Chiang Rai", segons declaracions recollides per Channel News Àsia.

Encara que el governador ha confirmat que la salut dels rescatats és "perfecta", fonts dels serveis de rescat han confirmat que un dels nens evacuats està rebent "un examen en profunditat" com a mesura de precaució.

Narongsak ha explicat que els responsables dels serveis de rescat estan preparant la segona fase de l'operació per treure els vuit nois restants, membres d'un equip de futbol infantil, i el seu entrenador.

Aquestes preparacions podrien trigar deu hores. "Hem hagut de parar perquè l'oxigen s'ha esgotat, però la missió està sent més exitosa del que ens podíem imaginar", ha afegit.