Un bussejador professional de 33 anys natural de Ciudad Real participa en les tasques de rescat dels dotze menors i el seu entrenador que van quedar atrapats en un cova a Tailàndia. Es diu Fernando Raigal i resideix en aquest país des de fa anys on treballa per a companyies petrolíferes.

Segons ha explicat a Efe el seu amic Antonio Molina, que aquest dilluns ha pogut parlar amb Raigal durant uns 10 minuts, les tasques de rescat s'estan duent a terme "millor del que es podia esperar". Tot i això, ha assegurat l'amic del bussejador, el cansament està fent efecte en els rescatadors. De fet, Molina assenyala que Raigal li ha comentat que avui "ha sortit especialment cansat" i ha afegit que la intenció de Fernando Raigal era descansar per "reincorporar-se demà una altra vegada a les tasques de rescat".

Antonio Molina ha comentat que, tot i que per als seus amics "és un orgull" la participació de Raigal en el rescat d'aquests nens i el seu entrenador, viuen amb certa preocupació l'operació. Recorda que el rescat no està exempt de dificultats i perills, fins al punt que "li ha costat la vida a un company", en referència a la mort d'un bussejador britànic.

L'espanyol és un dels dos bussos civils que s'encarreguen de l'operació de rescat.. L'exèrcit tailandès compta amb ell per ser un bussejador molt experimentat i que porta anys dedicant-se professionalment a aquesta activitat. De fet, Fernando Raigal va desenvolupar part de la seva activitat professional a l'Armada Espanyola.

Al rescat dels escolars i el seu entrenador hi va arribar convidat pels Navy Seal, per l'amistat que té amb un dels bussos d'aquest cos d'elit, que coneixia la seva trajectòria professional.