L'Agència Tributària de Catalunya (ATC), embrió de la Hisenda catalana pròpia que reivindica el Govern català, preveu «superar» els 200 punts d'atenció al llarg d'aquest any.

Aquest objectiu està inclòs en la Memòria de l'ATC del 2017, que reflecteix l'increment de personal i d'oficines que ha experimentat aquest ens al llarg de l'any passat. Actualment, l'ATC disposa de quatre delegacions provincials, 15 oficines territorials pròpies, 13 més de serveis tributaris compartides amb administracions locals i 162 punts de servei més de la xarxa de Tributs de Catalunya, amb la qual cosa suma 194 punts d'atenció.

«Al calendari de l'agència, l'any 2018 vindrà marcat pel desenvolupament de les previsions contingudes al Codi Tributari de Catalunya, el desenvolupament efectiu de la nova estructura de l'ATC, la consolidació de les noves oficines territorials pròpies de l'agència i les oficines de serveis tributaris compartides amb administracions locals», apunta la memòria de l'ATC.

Totes aquestes oficines, al costat dels punts de servei que estan relacionats amb la xarxa de Tributs de Catalunya -en la qual participen les quatre diputacions catalanes i l'Ajuntament de Barcelona- fan que l'ATC «prevegi que s'arribin a superar durant l'any 2018 les 200 oficines repartides per tot el territori català».

Pel que fa al finançament de la Generalitat, l'ATC va recaptar l'any passat poc més de 3.200 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 12% en un any.