La Guàrdia Civil iniciarà aquest dimarts el trasllat a Catalunya dels exconsellers de la Generalitat Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull i seguirà el mateix protocol de conducció ordinària que es va aplicar la setmana passada amb els altres quatre polítics en situació de presó preventiva processats pel Tribunal Suprem, van informar fonts penitenciàries coneixedores de la conducció.

Els agents de la Uprose, la unitat dedicada als trasllats, agruparan els tres líders del procés que encara continuen a Madrid. Des de la presó de Valdemoro, on estava previst que passessin aquest passada nit, perquè té mòduls especials dissenyats per agrupar i traslladar presos, seran traslladats fins al de Lledoners.

En ser una conducció ordinària, Turull, Rull i Forn tenen previst fer escala d'una nit a la presó saragossana de Zuera abans de prosseguir el viatge sota custòdia policial fins a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, la mateixa en la qual van ingressar els polítics presos Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Dimarts passat, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va donar el seu vistiplau a les peticions de Forn, Rull i Turull, ja que, a diferència dels altres sis presos, no havien demanat formalment el seu trasllat. El magistrat va reiterar que és Institucions Penitenciàries qui ha de decidir sobre el possible acostament dels processaments en situació de presó provisional.

A més de la presó de Lledoners, dues preses més, Dolors Bassa i Carme Forcadell, també han estat traslladades des de la presó d'Alcalá-Meco a Madrid a la de Figueres.