Una visita rutinària a un veí va acabar en tragèdia. Evangelista Canto Díaz, de 87 anys, d'Arniella, un petit poble del municipi de Siero (Astúries), va morir dimarts a conseqüència de les ferides que li van causar diversos gossos d'un veí al qui l'unia una bona amistat. Es tracta de la pitjor tragèdia que es recorda al poble. La notícia ha deixat completament consternats als residents d'aquesta petita localitat, els veïns de la qual (només cinc cases) mantenen una bona relació.

El succés es va produir cap al migdia. Que se sàpiga, no hi va haver testimonis. L'home va ser traslladat al servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Central d'Astúries (HUCA), després que el propietari dels gossos truqués al 112, en adonar-se que el seu veí estava estès a terra i presentava greus ferides en els braços.

Evangelista va obrir el portal de la casa del seu veí, on aquest té sis gossos, (quatre deslligats i dos lligats) i la tragèdia es va desencadenar en un instant. Van ser els lladrucs dels gossos els que van alertar al propietari que alguna cosa estava passant i, lamentablement, es va trobar amb el pitjor dels escenaris.

Els metges van constatar que la destrossa causada pels animals era de tal magnitud (particularment en els braços) que ni tan sols van permetre que els seus fills poguessin veure-ho. "És una de les escenes més dantesques que he vist en la meva vida", va declarar un facultatiu amb anys d'experiència.

El ferit va morir poques hores després, al voltant de les nou de la nit. "No volem buscar culpables, va ser una fatalitat", van declarar dues de les filles del difunt.