El Govern va reclamar ahir a l'Executiu espanyol que relaxi l'objectiu de reducció del dèficit públic de les comunitats autonòmes per al 2019 del 0,1 al 0,4 % i que aixequi el control reforçat que existeix des del 2015 sobre els pagaments que rep Catalunya del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). Això va traslladar el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en la reunió que han mantingut després d'una primera trobada entre Aragonès i la vicepresidenta Carmen Calvo.

Montero, segons el representant català, es va comprometre a estudiar totes dues peticions, que es veuran detalladament en la comissió bilateral sobre assumptes econòmics i fiscals que existeix entre l'Estat i la Generalitat i que tots dos governs s'han compromès a reactivar.

Aquesta comissió la presidirà Aragonès, per part catalana, i previsiblement la secretària d'Estat d'Hisenda, Inés María Bardón.

Aragonès va deixar clar que el Govern de la Generalitat dona prioritat al diàleg bilateral entre l'Estat i la Generalitat de Catalu-nya enfront de fòrums multilaterals que reuneixen l'Executiu espanyol amb els representants del conjunt de les autonomies espa-nyoles.