La secció Primera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha imposat condemnes de fins a 12 anys de presó per 20 dels acusats de l'estafa del Fórum Filatèlic, destapada al 2006 i considerada per l'alt tribunal com el "paradigma de les estafes piramidals". La pena més elevada és per a l'expresident de l'entitat Francisco Briones, amb 12 anys, 4 mesos i 16 dies pels delictes d'estafa agreujada continuada en concurs amb insolvència punible i falsejament de comptes anuals continuat i per un delicte de blanqueig de capitals. A més, se li imposa una multa de 49,7 milions d'euros i una responsabilitat civil per la qual haurà d'indemnitzar, junt amb un altre dels condemnats, a 190.022 titulars dels 269.570 contractes filatèlics reconeguts per l'Administració Concursal en el jutjat Mercantil número 7 de Madrid en una quantitat superior als 3.700 milions d'euros.

D'altra banda, la Sala també condemna l'exdirector de Fórum Filatèlic Antonio Merino a dos anys i 3 mesos com a còmplice d'un delicte continuat d'estafa agreujada en concurs amb insolvència punible i per blanqueig i multa de 15,9 milions d'euros en aplicar-li un atenuant per confessió, mentre que a l'exdirector jurídic Juan Ramon González li imposa una pena de 6 anys i 3 mesos i una multa per estafa agreujada i blanqueig.

La resolució judicial també condemna els auditors José Carrera Sánchez i Rafael Ruiz Berrio com a cooperadors necessaris en el delicte de falsejament de comptes societàries a les penses de dos anys i un any de presó, preventivament. La resta d'acusats, que l'Audiència Nacional considera col·laboradors en l'estafa i en els delictes de blanqueig de capitals, resulten condemnats a penses de presó d'entre mig any i quatre anys i multes que arriben fins als 63,5 milions d'euros.

L'estafa es va destapar al 2006 quan l'Audiència Nacional va ordenar la intervenció de Fórum Filatèlic després de detectar que podia estar incorrent en una estafa captant inversors en filatèlia a qui se'ls oferia una gran rendibilitat però que en realitat pagava els beneficis amb les aportacions dels nous clients. Al 2008, el forat es va estimar en uns 2.800 milions d'euros, mentre que el valor dels segells ascendia a uns 250,3 milions d'euros i les obligacions amb els inversors en uns 3.285 milions d'euros .