El director general de Trànsit, Pere Navarro, va anunciar ahir en la seva primera compareixença pública després de prendre possessió que una de les seves primeres mesures al capdavant del departament serà l'actualització del carnet per punts. «Cal fer balanç, actualitzar i retocar per donar-li un nou impuls», va precisar.

Navarro va presentar el balanç definitiu de sinistralitat viària del 2017, que recull les dades a 30 dies tant de vies urbanes com en vies interurbanes. L'any passat es van produir a Espanya un total de 102.233 accidents de trànsit amb víctimes, en què van perdre la vida 1.830 persones, 20 més que l'any 2016, fet que suposa un increment de 1,1%. Es tracta del quart any consecutiu d'increment de víctimes mortals.

El director general de Trànsit va incidir en la importància de «prestar-li especial atenció» als col·lectius vulnerables (vianants, ciclistes i motoristes), que representen el 46% de tots els morts l'any passat. En concret, el 2017 van morir 78 ciclistes, 359 motoristes i 351 vianants.

«Cada any va baixant el percentatge dels morts sobre quatre rodes i va ascendint el dels col·lectius vulnerables, per la qual cosa cal prestar especial atenció als usuaris», va assenyalar Pere Navarro.