El general de brigada Pedro Garrido va prendre possessió ahir com a nou cap de la VII Zona de la Guàrdia Civil a Catalunya en un acte a la comandància de Sant Andreu de la Barca presidit per la secretària d'Estat de Seguretat, Ana Botella Gómez, en el qual ha demanat enfrontar-se a sectors minoritaris que volen aïllar-los «amb actituds amenaçadores».

«Haurem d'enfrontar-nos als intents d'alguns sectors, certament minoritaris, d'aïllar-nos de la societat a la qual protegim i de la qual formem part, de la fustigació verbal, del menyspreu, de la postergació, de les actituds amenaçadores i l'assetjament psicològic», va dir. Així mateix, va criticar els qui volen assenyalar-los per arraconar-los «ja sigui amb el dit o amb altres mitjans» tant a ells com a les seves famílies.

Segons va informar el ministeri de l'Interior en un comunicat, van assistir, entre altres autoritats, el director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el comandament d'Operacions Territorials, el tinent general Laurentino Ceña; i el comandament d'Informació, Investigació i Ciberdelinqüència, el tinent general Fernando Santafé. Pedro Garrido (Lleida, 1958) va ingressar a l'Acadèmia General Militar de Saragossa el 1980, i va obtenir l'ocupació de tinent de la Guàrdia Civil el 1982, detalla la nota. Entre els seus destins destaquen el Servei d'Informació de la Comandància d'Àlaba, la Unitat de Serveis Especials de la Direcció General a Madrid.