Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han ocupat aquest dissabte a la tarda l'antiga presó Model de Barcelona. La protesta ha començat a les sis de la tarda, una hora abans que comenci la manifestació per reclamar la llibertat dels presos i exiliats. Els concentrats criden consignes com "tots som CDR", "ni llibertat ni presos polítics", "presos al carrer, amnistia i llibertat".

A més porten pancartes on es pot llegir "Davant la injustícia tots som una" o "Davant la repressió, construïm llibertat". A través de les xarxes socials, els comitès han detallat que han escollit aquest espai perquè ha estat i serà un símbol de la resistència republicana" i ho comparen amb la presa de la Bastilla. A més, exigeixen una república" i adverteixen que no es conformen amb "les molles" i que volen el "pa sencer".

Els CDR planegen passar la nit a la Model i de moment ja han preparat un sopar popular al pati interior. Els concentrats exigeixen "l'alliberament dels empresonats i per la implementació de la República" i l'arxivament i absolució de "totes les encausades dels CDR": Critiquen que ja "fa molts mesos que patim la injustícia de tenir preses polítiques" i asseguren que "ara que es troben a presons catalanes, gestionades pels serveis penitenciaris de la Generalitat, el Govern s'ha convertit en el seu propi carceller".

A més, protesten "contra la repressió, en forma d'identificacions, detencions i exili" que pateixen les persones que formen part dels CDR d'arreu del país. Amb tot, han assegurat que no pararan de mobilitzar-se "fins que les demandes legítimes del poble català siguin acceptades".