Ja són 209 els morts per les inundacions registrades a Japó a causa de les fortes pluges, mentre més d'una vintena de persones encara segueixen desaparegudes, segons ha informat aquest dissabte el secretari cap del Consell de Ministres, Yoshihide Suga.

El secretari ha confirmat que encara no es tenen notícies de 28 persones que no s'han localitzat, la majoria a la prefectura d'Hiroshima, mentre al voltant de 63.000 policies, bombers i 80 helicòpters segueixen participant en l'operació de cerca i rescat.

A més, el Govern japonès ha aprovat en la seva reunió d'ahir la concessió de 35.000 milions de iens, uns 350 milions de dòlars, en ajudes a 58 localitats en deu prefectures més afectades per les inundacions.

Més de 5.000 persones -una sisena part de la xifra registrada el diumenge- encara romanen en centres d'acolliment, i unes 200.000 llars, an les prefectures d'Hiroshima, Okayama i Ehime, continuen sense aigua.

Les inundacions d'aquest juliol a Japó són les pitjors des de 1982, quan més de 300 persones van morir a les prefectures de Nagasaki i Kumamoto.