El temporal d'aquest dilluns al matí ha estat especialment fort al litoral central on s'han recollit, per exemple, 40,4 litres/m2 en 30 minuts a Badalona (4,6 en un minut). Els xàfecs, que també han passat per la Catalunya Central sense provocar incidències destacades, van acompanyats localment calamarsa i molta activitat elèctrica, a més d' algunes ratxes fortes de vent. Altres dades destacades que ofereix el Servei Meteorològic de Catalunya, són les de l'Observatori Fabra, que ha registrat a primera hora 27,1 litres, i de Castellbisbal (Vallès Occidental), amb 23,3 litres en només mitja hora, mentre que a Vallirana (Baix Llobregat) els xàfecs també han deixat 10,4 litres en deu minuts.

El telèfon d´emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 11 h un total de 215 trucades per 154 incidents relacionats amb les pluges. La majoria d´aquestes trucades s´han fet des del Barcelonès (138), Bages (28), Osona (16) i Vallès Occidental (14). Per municipis, les trucades s´han realitzat majoritàriament des de Barcelona (82), Badalona (44) i Bages (12). Els avisos s´han realitzat principalment per inundacions, obstacles a la calçada, incidències de trànsit per climatologia i filtracions.

El següent vídeo mostra un moment de la tempesta, a Badalona:

A la Catalunya Central, segons la Policia Local de Manresa s'ha acumulat aigua al túnel de les Bases; els semàfors de la cruïlla del carrer de Sant Antoni Maria Claret i la sortida de l'estació d'autobusos han deixat de funcionar i també s'ha inundat parcialment la rotonda d'enllaç de la C-55 amb la C-25. Per part dels Bombers de la Generalitat, només han rebut dos avisos per actuar tot i les 28 trucades al 112. Han treballat en unes canonades embussades a Sant Joan de Vilatorrada i en la retirada d'un arbre caigut a la carretera BV-4031, a Castellar de n'Hug.

Protecció Civil té activat el pla Inuncat i recomana en general que la ciutadania s´allunyi de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioni el vehicle. També s´aconsella no travesseu cap riu, ni riera ni zona inundada amb aigua, ni per guals, ni per passos soterranis ni per ponts si l´aigua està molt a prop de la carretera. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d'aigua i ser arrossegats amb facilitat.

Retards a l'aeroport del Prat

Les tempestes que han afectat l'àrea metropolitana de Barcelona han obligat a espaiar els aterratges d'avions a l'aeroport del Prat (Baix Llobregat) i els trànsits en ruta cap a aquesta instal·lació, cosa que ha provocat demores. El gestor de navegació aèria a Espanya, Enaire, ha informat en el seu compte de twitter que l'episodi de pluges els ha portat a prendre aquesta decisió per una qüestió de seguretat.

"Per seguretat, demores significatives a Barcelona-el Prat a causa de tempestes. Estem separant més els aterratges i trànsits en ruta cap a aquest aeroport", explicita en un dels seus tuits. Fonts de l'aeroport del Prat, un dels que registra més trànsit aeri d'Espanya, en especial durant la temporada d'estiu, han assenyalat a Efe que, fins a aquest moment, l'operativa en aquesta instal·lació és "normal".