n La presència de les dones als consells d'administració de les principals empreses d'Espanya ha crescut a l'última dècada fins a situar-se en el 22%, un percentatge que encara està lluny d'aconseguir l'equiparació amb els homes i d'arribar al 40% recomanat per la Comissió Europea per al 2020.

Així, tot i que el pes de les dones als consells d'administració de les companyies de l'Ibex 35 ha passat del 6% que representava el 2007 al 22% del 2017, aquesta proporció baixa de forma considerable si posem el focus a la resta d'empreses, segons un estudi elaborat per la consultora PwC.

En aquest sentit, el nombre de conselleres era del 13% en el conjunt de les empreses cotitzades el maig del 2017 i baixava al 8% si s'analitzaven les 1.000 compa-nyies més grans d'Espanya, tot i que el Codi de Bon Govern recomana que les companyies cotitzades disposin d'un 30% de dones als seus consells el 2020.

Com a dada positiva, en només tres anys s'ha triplicat el percentatge de conselleres independents, el que posa de manifest que les companyies busquen i incorporen talent femení a l'hora de renovar el seu consells, apunta l'estudi. Si observem què passa a la resta de països de l'entorn, segueix creixent la proporció de dones a un ritme constant i en alguns supera el 30%. És el cas de Suècia amb un 36%; França amb un 38%; Itàlia amb un 33%; o Finlàndia amb un 30%. D'altres com Alemanya, amb un 27%, o Austràlia amb un 26%, s'hi estan acostant.