Eroski també ha retirat les ampolles d'aigua d'1,5 i 5 litres envasat per l'empresa Aiguaneu, totes del lot 120721, segons va informar ahir el departament de Salut. Dimarts Condis ja va retirar 9.000 garrafes de 5 litres d'aquest lot. La retirada d'aigua envasada d'aquest lot es produeix per les investigacions que s'estan duent a terme a partir d'una denúncia als Mossos d'Esquadra per part d'un consumidor, que, en beure aigua d'aquest producte, va patir una irritació del tracte digestiu.

Segons Salut, s'ha comprovat que altres envasos d'aquest lot feien mala olor quan s'obrien i mal sabor en intentar ingerir-los. Les primeres investigacions en l'establiment envasador indiquen com a possible causa de l'incident una contaminació de les línies d'envasament amb productes químics provinents d'una línia que estava en procés de neteja i desinfecció.

L'Agència de Salut Pública està verificant la retirada del mercat d'aquesta nova marca i continua fent les actuacions de control i investigacions en les diferents empreses implicades. Així mateix, ha demanat a les persones que puguin tenir envasos d'aquest lot i marques s'abstinguin de consumir-los.

D'altara banda, l'empresa Aigua del Montseny, propietària de la font d'on ha sortit l'aigua que ha calgut retirar, ha puntualitzat que la planta té tots els permisos sanitaris pertinents, a més de certificacions de qualitat internacionals. De forma paral·lela, ha subratllat que de les anàlisis internes fetes a la planta d'Aiguaneu «no es desprèn cap tipus d'anomalia». L'empresa ha afirmat que col·labora amb l'Administració i que està esperant els resultats de les recerques conjuntes de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i de la policia.

D'altra banda, ahir una veïna de Blanes va ser atesa en un centre hospitalari en notar coïssor a la tràquea després de beure aigua d'una de les dues marques afectades per la retirada de garrafes i ampolles, originada per la denúncia a Mossos d'Esquadra.