El president dels Estats Units, Donald Trump, va recalcar ahir que «confia totalment» en les agències d'Intel·ligència del país i en les seves conclusions sobre la ingerència russa en les eleccions del 2016, enmig de la polèmica per les seves declaracions durant la roda de premsa conjunta de dilluns al costat del seu homòleg rus, Vladimir Putin.

«Estic d'acord amb la conclusió de la nostra comunitat d'Intel·ligència sobre l'existència d'una ingerència», va dir des de la Casa Blanca, tot i que va afegir que altres països hi van poder estar també involucrats, segons va recollir la cadena de televisió local ABC.

Així mateix, va defensar la seva cimera amb Putin i va manifestar que va ser un èxit tot i les nombroses crítiques que ha rebut internament per part de polítics demòcrates i republicans.

Trump va apuntar, a més, que va abordar amb Putin el programa nuclear nord-coreà, una reducció de la quantitat d'armes nuclears de l'àmbit mundial i la situació al Pròxim Orient, Síria i l'Iran.

Hores abans de les paraules del mandatari, el president del Comitè de Relacions Exteriors del Senat, Bob Corker, va revelar que el secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, testificarà la setmana que ve davant el Congrés sobre Rússia.

Durant la jornada, el líder de la minoria demòcrata al Senat dels Estats Units, Chuck Schumer, va reclamar la compareixença «immediata» de l'equip de seguretat present a la cimera, incloent Pompeo.

«És molt important, probablement el més important, que els nostres col·legues republicans s'uneixin a nosaltres per demanar testimonis de l'equip de seguretat del president que va estar a Hèlsinki», va dir, segons va informar la cadena de televisió CNN.

«Necessitem vistes com més aviat millor per valorar al que el president Trump s'ha compromès amb el president Putin en secret», va dir, abans de recalcar que «les declaracions públiques de Trump ja van ser prou alarmants».