El president del grup parlamentari dels republicans, Sergi Sabrià, ha assegurat aquest dijous que la retirada de les euroordres dictades contra Carles Puigdemont, Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Marta Rovira suposa un "nou ridícul internacional" del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena i també de "la justícia espanyola".

En una piulada a Twitter, Sabrià insisteix que "no hi ha rebel·lió" en els fets pels quals se'ls acusa i que són "innocents". "S'han inventat un relat que totes les democràcies europees estan desmuntant", ha afirmat a la mateixa piulada minuts després que hagi transcendit la decisió de Llarena. El missatge de Sabrià a les xarxes va en la mateixa línia que el de la portaveu del partit, Marta Vilalta, que també parla de "nou ridícul". I afegeix que la decisió d'aquest dijous al Suprem constata "la farsa judicial contra l'independentisme". Per tot plegat, els dos dirigents republicans han reclamat "la llibertat immediata" dels dirigents independentistes empresonats i el "retorn dels exiliats".

També la portaveu dels republicans al Parlament, Anna Caula, ha insistit en valorar-ho com un "nou ridícul internacional de Llarena i la justícia espanyola".