Un home va morir anit en O Porriño després de l'atac d'un eixam de vespes asiàtiques mentre tallava l'herba en una finca situada a la zona de Carracido, han informat aquest matí els bombers d'O Porriño.

El mort, Edelmiro S. a., de 78 anys, era al·lèrgic i ja havia patit reaccions en anteriors episodis de picades. El 061 va enviar a les 21:15 una ambulància assistencial i una altra medicalizada, quan van rebre l'alerta. Els serveis mèdics van practicar a l'afectat maniobres de reanimació cardiopulmonar, però no va ser possible salvar-li la vida.

Els bombers van explicar que el 061 va requerir la seva presència per retirar el niu, que les vespes estaven formant en un bloc de ciment i que encara era de petites dimensions.

Al lloc del succés també va acudir la Guàrdia Civil. Després de l'aixecament del cadàver per part de la comitiva judicial, el cos va ser traslladat a l'hospital Niclás Peña de Vigo per a la realització de l'autòpsia.

Es tracta del primer mort de l'any a Galícia per atac de vespa velutina, encara que la setmana passada va morir en Viviero una altra persona per una picada de vespa autòctona, també quan realitzava labors de neteja en una finca.

Precisament, en O Porriño es va registrar una mort per atac de vespa velutina al novembre del passat any.