la Secció Primera de l'Audiència d'Alacant ha imposat dos anys de presó a un home per un delicte de descobriment i revelació de secrets després de declarar provat que va espiar el WhatsApp i 'resetejar' el telèfon mòbil de la seva dona a Elx.

La sentència, l'obliga també a pagar una multa de 3.240 euros i li prohibeix apropar-se o comunicar-se per qualsevol mitjà amb ella durant quatre anys.

No obstant això, el tribunal l'ha absolt de set delictes de violació, dues d'amenaces, quatre de maltractaments i un de lesions, pels quals la fiscalia i l'acusació particular reclamaven penes que en el seu conjunt rondaven els 78 anys de presó.

Consideren els magistrats que les acusacions han aportat una base provatòria "summament escassa" i "insuficient" per acreditar aquestes infraccions, malgrat el testimoni incriminatori prestat per la víctima durant el judici, que es va celebrar els dies 27 i 28 del passat mes de juny.

La sala només considera provat que el processat, J.G.A., de 32 anys, va aprofitar els seus coneixements d'informàtica, doncs regentava una tenda especialitzada en aquesta matèria, per instal·lar un programa en el seu ordinador amb el qual seguia les converses que mantenia la seva dona per WhatsApp.

Va arribar a fotografiar alguns d'aquests missatges, que posaven de manifest una presumpta infidelitat de la seva parella amb un altre home.

A continuació, segons recull la sentència, que pot ser recorreguda en apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV), va 'resetejar' el telèfon de la dona per no deixar evidències del seu espionatge, perquè sabia que aquesta podia "denunciar-lo a la Policia".

L'Audiència d'Alacant cita com a prova fonamental de la comissió d'aquest delicte la confessió que va fer el propi J.G.A. durant la instrucció de la causa, una declaració de la qual es va retractar, no obstant això, en el judici.

El tribunal sosté que la intercepció de les comunicacions de la víctima van lesionar "greument la seva intimitat", doncs es van realitzar "lògicament sense el seu permís", ja que "posaven de manifest una presumpta infidelitat en la parella" que ella pretenia ocultar al processament.