Un altre vídeo de campanya retrata la trajectòria del candidat a presidir el PP Pablo Casado des de l'any 2005, en què va arribar a la presidència de Nuevas Generaciones de Madrid. A més, destaca com el van acollir en els seus inicis Esperanza Aguirre i José María Aznar, i critica decisions i actuacions d'alguns dels seus actuals suports de campanya, com María Dolores de Cospedal, Rafael Catalá i Javier Maroto.

La cinta, de poc més de dos minuts i un altre cop amb la sintonia de la coneguda sèrie de televisió Cuéntame que relata la vida d'una família espanyola durant els dar-rers anys del franquisme i en la Transició, arrenca recordant que Casado es va iniciar en la política el 2005 en convertir-se en president de Noves Generacions de Madrid, després va ser diputat autonòmic en l'Assemblea Madrilenya (2007 i 2009), cap de gabinet d'Aznar (2009-2011), diputat nacional per Àvila (2011) i, finalment, sotssecretari de Comunicació des del juny del 2015.

En el vídeo apareixen diverses imatges de Casado acompanyat de José María Aznar i Esperanza Aguirre. «Esperanza i Nacho ho van fer estupendament i Cristina és una brillant política i una magnífica amiga», assegura el mateix exvicesecretari de Comunicació, en al·lusió a qui va ser presidenta de la Comunitat de Madrid, la seva mà dreta llavors, Ignacio González, i la també expresidenta de Madrid Cristina Cifuentes, tots ells fora de la política en aquest moment.

També es recorda que José Manuel García-Margallo, que va aspirar a liderar el Partit Popular però després de ser eliminat en la primera volta dona suport ara a Casado, va començar la seva car-rera política el 1977, mentre que María Dolores de Cospedal, actual secretària general del PP, ho va fer el 1982 com a militant del PRD.

En el vídeo, que ha penjat en el seu web Okdiario, es retreu a més a l'exministra de Defensa que signés un memoràndum de cooperació entre el Partit Popular i el Partit Comunista Xinès. En aquest moment, afegeix unes paraules del mateix Casado en què assegura que «el comunisme no ha fet res bo per a les persones».

Per la seva banda, a l'exministre de Justícia Rafael Catalá, càrrec públic des del 1996, se li retreu que digués que està «molt orgullós de la Llei de Memòria Històrica».

A més a més, es critica que el Partit Popular recorregués el matrimoni homosexual que va impulsar José Luis Rodríguez Zapatero i després Mariano Rajoy i la cúpula del PP assistissin i «festegessin» les noces gais de Javier Maroto, «càrrec públic del PP des del 1999».

Aquest nou vídeo va aparèixer ahir pocs dies després d'un altre amb la mateixa sintonia de Cuéntame en què es qüestionava que Soraya Sáenz de Santamaría pogués representar la renovació del Partit Popular, atès que entre els seus suports hi figuraven persones com Javier Arenas, Cristóbal Montoro i Celia Villalobos, que van iniciar la seva trajectòria durant els anys 80.

La comissió organitzadora va desqualificar aquell vídeo però no va acceptar investigar-ne l'origen, com va demanar la candidatura de l'exvicepresidenta del Govern espanyol i que se situava a l'entorn de Pablo Casado.