La formació política VOX ha presentat aquest dijous una querella contra l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, pel canvi de nom de la plaça de la Constitució pel d'1 d'Octubre.

Segons informa aquest partit, la denúncia, interposada al jutjat d'instrucció de la capital gironina, té en compte també la placa instal·lada en aquest espai de la ciutat en el qual es qualifica el dispositiu policial d'aquell dia de "brutal agressió de les forces de seguretat".

VOX puntualitza que, a més, el canvi de denominació es va acompanyar d'un acte reivindicatiu que, segons assegura, es va finançar "amb fons públics".

La querella se sustenta en possibles delictes d'incitació a l'odi, ultratge a Espanya, contra l'honor, malversació de cabals públics i desobediència.

A través d'un comunicat, el vicesecretari jurídic de VOX, Pedro Fernández, subratlla que l'objectiu és reafirmar el compromís d'aquesta formació "amb els espanyols" per impedir "la impunitat" en relació amb aquells actes que enalteixin el referèndum d'aquell dia prohibit pel Tribunal Constitucional.