La ministra de Política Territorial espanyola, Meritxell Batet, va assegurar ahir que el Govern espanyol respecta totes les decisions judicials i també la del jutge Pablo Llarena de rebutjar l'entrega de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que va ser detingut a Alemanya, després de no avalar un tribunal alemany el delicte de rebel·lió i només imputar-ne al dirigent català un de malversació.

«Seguim respectant les decisions judicials i també la de Llarena», es va limitar a comentar la ministra en una roda de premsa després de la reunió de la Comissió Nacional d'Administració Local (CNAL).

Batet va assegurar que des de l'Executiu socialista no entraran a valorar decisions d'altres poders de l'Estat, per la qual cosa ha evitat opinar sobre el plantejament del magistrat del Suprem que avui ha rebutjat el lliurament de Puigdemont a les autoritats espanyoles.

Tot i això, quan es va conèixer la decisió del tribunal alemany d'entregar Puigdemont només pel delicte de malversació, l'executiu de Pedro Sánchez es va mostrar favorable que se'l pogués jutjar.