Els dos vaixells de l'organització de salvament en el Mediterrani Open Arms han entrat a les 8.58 hores al port de Palma per desembarcar a Josepha, la dona camerunesa trobada amb vida dimarts passat després de naufragar del vaixell en el qual intentava arribar a Europa, i els dos cadàvers rescatats.

Escortat per una patrullera de la Guàrdia Civil, l'"Open Arms" ha estat remolcat fins al Dic de l'Oest del port de la capital balear, mentre que els mitjans de comunicació que els esperaven han seguit l'operació d'amarratge a diversos centenars de metres de distància, des del moll de Peraires. L'altra embarcació, "Astral", ha quedat amarrada en els molls comercials.

Està previst que un metge i una infermera del servei de Sanitat Exterior pugin a bord per atendre a la dona rescatada i inspeccionar l'embarcació a efectes de salut pública.

Quan els sanitaris donin la seva autorització, accediran al vaixell una psicòloga de Creu Roja i una intèrpret, per atendre a la supervivent, i agents d'Estrangeria de la Policia Nacional per a la seva identificació i documentació amb vista a l'autorització temporal de residència.

Conclosos aquests tràmits una ambulància portarà a la rescatada a un centre hospitalari on estarà ingressada fins a la seva recuperació.

De l'aixecament dels cadàvers, una dona i un nen, es farà càrrec la preceptiva comitiva judicial.

Ahir, Open Arms va informar de que Josefa, la dona camerunesa nàufraga, "s'està recuperant a poc a poc, encara que està encara feble".

La rescatada, de 40 anys, va sobreviure més d'un dia aferrada a un tros de fusta de la barca en la qual viatjava, va patir hipotèrmia, té un fort xoc emocional i viatja en l'"Open Arms" estirada en una llitera.

Open Arms es planteja emprendre accions legals per l'omissió del deure d'auxili del guardacostes libis, als quals acusen d'envestir l'embarcació en que viatjaven les dues dones i el nen juntament amb altres migrants i deixar als tres abandonats en el mar.