n Pablo Casado s'ha convertit en el cinquè president del PP després d'imposar-se a l'exvicepresidenta del Govern Soraya Sáenz de Santamaría i deixar en el camí qui ha estat secretària general dels populars durant els últims deu anys, María Dolores de Cospedal. Casat i amb dos fills, el nou president, nascut a Palència, va començar la seva trajectòria al partit que avui ja presideix de la mà de l'expresidenta madrilenya Esperanza Aguirre i de l'expresident del Govern José María Aznar, que va arribar a dir el 2015 que si algú havia de prendre el seu relleu havia de ser Casado. Es dóna la circumstància que Casado assumeix les regnes del partit a la mateixa edat que el seu mentor, és a dir, amb 37 anys.

El nou líder dels populars va arribar a ser director de Gabinet de l'expresident de l'Executiu entre els anys 2009 i 2011, data a partir de la qual va ocupar un escó al Congrés dels Diputats per la província d'Àvila. Els seus inicis al PP es remunten a l'any 2003, quan va prendre la decisió d'afiliar-se al partit i, un any més tard, després dels atemptats de l'11-M a Madrid, va pensar que era el moment d'implicar-se més en el projecte popular, segons va confessar en el discurs de presentació de la seva candidatura. Precisament, l'expresidenta de l'Associació del Víctimes del Terrorisme i mare d'una de les víctimes d'aquells atemptats Ángeles Pedraza li ha expressat el seu suport durant el procés de primàries.

El seu primer càrrec de responsabilitat va arribar l'any 2005, quan va assumir la Presidència de Noves Generacions del PP de Madrid, càrrec que va ocupar fins al 2013. Només dos anys després, el 2015, va ser escollit portaveu del comitè de campanya del PP estatal per a les eleccions municipals i autonòmiques.

Un mes després, va assumir la Vicesecretaria General de Comunicació sota les ordres de Cospedal, càrrec que va ocupar fins que va anunciar la seva decisió de concórrer com a candidat per succeir Mariano Rajoy a la presidència del partit.

Llicenciat en Dret pel Centre Universitari Cardenal Cisneros, adscrit a la Universitat Complutense, i Grau en Administració i Direcció d'Empreses a la Universidad Rey Juan Carlos, durant els últims mesos l'ha acompanyat la polèmica sobre l'obtenció dels seus títols acadèmics.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid té oberta una investigació per aclarir com va obtenir el Màster sobre Dret Autonòmic i Local que va cursar el 2008 a la Universidad Rey Juan Carlos, el mateix que va provocar la dimissió Cristina Cifuentes.