n Milers de nicaragüencs van sortir dissabte als carrers de Managua en una nova jornada de protestes en contra i a favor del govern de Daniel Ortega, després d'una altra setmana violenta en què les forces de seguretat, juntament amb paramilitars lleials al mandatari esquerrà, han atacat els últims bastions opositors.

Enarborant el penó blanc-i-blau i càntics de «se'n van, se'n van», milers d'opositors van marxar pel sud de la capital contra l'exguerriller de 72 anys, a qui acusen d'ordenar una repressió brutal contra els manifestants, que ha deixat gairebé 300 morts en tres mesos de protestes. «Estem protestant perquè s'acabi la dictadura i alliberin els presos polítics», va dir Pedro Solís, un comerciant de 40 anys que va cobrir-se la cara amb un mocador. «Ortega ha d'anar-se'n ja», va remarcar.

Al centre de la ciutat, milers de persones van fer una marxa contra l'oposició, a la qual acusen de voler fer efectiu un cop d'estat contra Ortega, enfrontat a la seva pitjor crisi des que va reprendre la presidència el 2007.

Les manifestacions contra el Govern d'Ortega, en el seu tercer mandat consecutiu, van començar a mitjan abril com a reacció a una reforma del sistema de seguretat social. Els opositors exigeixen la renúncia d'Ortega, a qui acusen d'arreglar eleccions, controlar mitjans, manipular la justícia i assemblar-se cada vegada més a Anastasio Somoza, el brutal dictador que els sandinistes, amb Ortega al capdavant, van enderrocar el 1979.